U maakt gebruik van een oudere browser. Voor een betere gebruikerservaring, kies voor een betere browser.

Contrabasles

Het opleiden van contrabassisten doe ik al jaren met ontzettend veel plezier. Mijn opgedane ervaring in het spelen in symfonieorkesten, harmonieorkesten, kamerorkesten en allerlei soorten ensembles, is hierbij van waarde.

De contrabas is een schitterend instrument. Toch wordt het vreemd genoeg niet veel bespeeld. Mijn ervaring is, dat bij een kennismaking met de contrabas men vaak aangenaam verrast is door de volle warme klank en melodieusheid. Of je nu in een popband, jazzcombo of klassiek ensemble of orkest wilt gaan spelen, met de contrabas is dit allemaal mogelijk.

En voor de praktisch ingestelde mensen: wil je graag samen muziek maken? Er is altijd een tekort aan bassisten, je wordt met open armen ontvangen! Ook kun je met de bas sneller meespelen; er worden relatief gezien lagere technische eisen gesteld.

Ook voor kinderen

Om dit instrument te kunnen bespelen hoeft men niet volgroeid te zijn. Reeds vanaf zeer jeugdige leeftijd (7 à 8 jaar) kan met contrabasspelen begonnen worden. Er bestaan minibasjes waarvan het formaat is afgestemd op de lengte van de leerling. Het systeem is hetzelfde als bij viool en cello; daar werkt men ook met 1/8, 1/4, etc. maten. Totdat de leerling toe is aan een 3/4 of hele bas, is het verstandig om een contrabas te huren. Tijdens workshops op lagere scholen zie ik steeds hoe positief gereageerd wordt op een eerste kennismaking! Momenteel heb ik enkele jeugdige bassisten die met groot enthousiasme en plezier in een jeugd-harmonieorkest of bigband spelen.

Graag een gratis proefles nemen?